Az általam alkalmazott kineziológiai módszerek

A kineziológia egy segítő tudomány, gyökerei az 1970-es évekig nyúlnak vissza. Izomteszteléssel térképezi fel az egyén állapotát, hogy beazonosítsuk azokat a blokkokat, amely befolyásolják az test-lélek egyensúlyának fenntartását. Több kineziológiai ág ismert.

A One Brain kineziológia lényege, hogy a romboló mintákat (hitrendszereket) hordozó eseményeket felidézzük, és korrigáljuk. A múltbeli eseményt nem, de a hozzá kapcsolódó negatív érzéseket meg tudjuk változtatni, tehát a múltból hozott negatív hitrendszerek megváltoztatása a cél, s ezáltal lehetővé válik az önmegvalósítás, illetve harmonikus jövő elérése.

A kineziológia segít a testi, lelki és érzelmi egészséged megőrzésében, az öngyógyítás folyamatában, személyiséged fejlődésében. Segít a betegségek mögött álló lelki okok feltárásában, életminőséged javításában, képességeid, készségeid fejlesztésében.
Az életünk során – egészen fogantatástól – számos negatív hatás ér, melyek stresszt okozhatnak. Ezek blokkok formájában elraktározódnak és később testi, lelki tünetekként jelentkezhetnek. Testünk, lelkünk kisebb jelek, fájdalmak formájában üzen, hogy valami nincs rendben. A testünk üzenetei megfejtésre várnak, ebben a kineziológiai izomtesztelés nagyon sokat tud segíteni.

Amikor először találkozunk, beszélgetünk egy kicsit magáról a módszerről, megmutatom, hogyan működik az izomtesztelés, majd a jelenben fennálló problémádról. Megfogalmazunk egy pozitív célt, min szeretnél dolgozni, min szeretnél változtatni, nem kell semmilyen előtörténet.

Ezután izomteszteléssel megkeressük azokat az életkorokat, amelyekben a jelenlegihez hasonlót éltél át. Megkeressük azt, hogy mit tanultál meg akkor, és milyen minták rögzültek, amelyeken most már szeretnél változtatni. Nem biztos, hogy tudatosan emlékszel, de a testünk igen, ezért nagyon jó az izomtesztelés, mert ezáltal az információ előhívható.
Az oldás beszélgetés jellegű. Kérdésekkel, képzelettechnikát alkalmazó gyakorlatokkal segítjük a régi stresszhelyzetek megértését, átírását, a rögzült hitrendszerek oldását. Vannak korrekciók, amelyekkel a negatív stresszt csökkentjük.

Az oldás hatásra másként kezdünk gondolkozni, az addigi rögzült hitrendszerek meg tudnak változni, új lehetőségek nyílnak, pozitívabban tudunk állni mindenhez.

Előre nem lehet megmondani, hány oldásra van szükség, igazából mindenki egyénileg döntheti el, hogy az adott javulás elegendő-e, vagy még szeretne dolgozni. Általában egy-egy oldás is sokat segít, de lehet, hogy 3-4 alkalomra van szükség. A kezelések között általában 2-4 hétnek kell eltelnie.

Egy oldás kb. 60 percig tart.

A stresszoldás nem helyettesíti az orvosi vagy pszichoterápiás kezelést. Az oldások kizárólag további támogatást szolgálhatnak. Munkám során nem diagnosztizálok, és nem alkalmazok semmilyen gyógyszert. Az oldások alkalmával a kliens energetikai rendszerére irányulnak az alkalmazott módszerek, technikák, segítségükkel aktiváljuk a szervezet öngyógyító folyamatát, hogy a testi-lelki-biokémiai egyensúly ismét helyre álljon.

Gyerekeknek

A gyermekek sokkal hamarabb képesek változásokat elérni. A kineziológia az Ő esetükben is hatékonyan alkalmazható. Az oldás hatására nő az önbizalmuk, segíti a gyerekeket, hogy elmúljanak a félelmeik, szorongásaik, megnőjön a biztonságérzetük, könnyebben tudjanak kapcsolatokat teremteni, beilleszkedni, megőrizve nyitottságágukat.
A gyermek 6 évesek koráig az édesanyával is dolgozhatunk, de a 4 éves kor körüli gyermekek már általában önállóan együttműködnek.

Brain Gym kineziológia mozgásokból, gyakorlatokból áll, mindenféle tanulást megkönnyítenek. A két agyfélteke összehangolása eredményeként a gondolkodási képességet, kreatív gondolkodást fejleszti. Dr Paul Dennison dolgozta ki, mindennemű tanulási probléma megoldására kínál lehetőséget.

A tanulási képességek fejlesztése, olvasási, írási, nyelvi, számolási nehézségek javulnak, javítja a koncentrációt, a szervezési készséget, a megértést és az emlékezetet, rengeteg játékos feladattal.

 

Bármely olyan probléma esetén hatásosan alkalmazhatók, amihez negatív érzelmi stressz kötődik. Eredményesen használható a módszer kortól, nemtől, vallástól, világnézetektől függetlenül bárki számára a teljesség igénye nélkül.