Hogyan működik az izomteszt a kineziológiában?

Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás, kapcsolat. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható információt ad a tesztelő által feltett kérdésre. Izmaink elgyengülnek bármely stresszelő, kellemetlen érzés, emlék hatására.

Mély szinten /tudatalatti/ életünk valamennyi tapasztalata benne van a test és az agy memóriájában. A tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára. Ez a deltaizom elülső része, ezt használjuk a legtöbbször, bár bármely izmot le tudjuk teszteli, de ez a legkényelmesebb, legkézenfekvőbb mindkét fél szempontjából. A kar vagy „tart”, vagy „gyengülés” választ ad a feltett kérdésekre, az érzelmi vagy fizikai stressz tesztelésére.

Az izomtesztelésre azért van szükség, mert ha csak egyszerűen kérdéseket teszünk, fel arra tudatosan válaszolunk, de amit a valóságban hinni akarunk, nem biztos, hogy azonos azzal, amit valójában, meggyőződéseinkből hiszünk.

A kineziológiai izomtesztelés, mint biofeedback lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsük azokat az eseményeket, melyek egymásra épülve létrehozták jelenbeli problémánkat. A stressz, az érzelmek hatást gyakorolnak testünk energiarendszerére, a meridiánokra, s befolyásolják izmaink állapotát, működését. Az izomtesztelés gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez, tiszta választ ad, mely nem képezi további találgatások, magyarázatok és értelmezések alapját.

A kineziológia módszere az izomtesztelésen alapszik. Az izomtesztelés tehát képes arra, hogy a tudatalattinkban tárolt összes információt előhívja, amely az egyén életében történt.

Meghatározott sorrendben irányított kérdéseket teszünk fel. Mivel sejtmemória szinten minden információ tárolódott, az agy és az izmok között pedig kölcsönhatás van, akár olyan információt is elő tudunk hívni, amelyre az illető már nem is emlékszik.

Megkeressük az ok korát, hány éves korával hozható összefüggésbe. Úgy is fogalmazhatok, hogy mikor találkozott az első olyan eseménnyel, amely a hitrendszert kialakította. Utána a legjobb megértés korát, amelyben pl. megerősödött a hitrendszer, majd megnézzük, hogy kell-e még más életkorban dolgozni.

Az életesemény feldolgozásához különféle technikákat alkalmazunk.